Nasi resursi

Zlatara Gold predstavlja prvu kompaniju u Republici Srbiji koja je postala regionalno prepoznatljiv brend i referentna tacka za nabavku plemenitih metala.

Za nas razvoj, kljucna je bila 2018.godina i pozitivna zakonodavna odredba, kojom je ukinut PDV na uvoz i promet investicionog zlata.

Zakon o pdv-u, Clan 36b.

Zahvaljujuci najvisem nivou poslovne odgovornosti, pozitivnom poslovnom ambijentu, razumevanju krovnih regulatora naseg poslovanja, kredibilnom i transpatentnom nastupu na trzistu i velikom razumevanju partnerskih brendova , realizovali smo najveci broj investicionih zahteva.

Bezmalo, da nema uspesnog privrednog i fizickog entiteta, koji je prepoznao znacaj posedovanja najvrednijeg plemenitog metala, sa kojim nismo uspostavili uspesnu poslovnu saradnju.

U prethodnom periodu, najsnaznije informacione signale prema investitorima, usmerili su iznenadni ekstremni dogadjaji: Covid 19 i ratni sukob u Ukrajini. Na navedene dogadjaje, vrednost zlata reagovala je naglim uvecanjem svoje vrednosti, koja se posle izvesnog vremena stabilizovala.

U periodu 2020-2022.godina, finansijska vrednost uspesno realizovanih investicionih projekata iznosi dvanaest milijardi (12 000 000 000,00) dinara, ili u evrima iskazano oko sto miliona (100 000 000,00) evra.

Uzimaju u obzir, vrednost uspesno realizovanih investicionih zahteva i geopoliticku neizvesnost, ocekujemo da ce se investicioni trend snaznog ulaganja u zlato u narednim godinama nastaviti. U prethodnim godinama, zabelezen je rast traznje za zlatom na medjugodisnjem nivou od 100 %.

Ako posmatramo krace vremenske intervale, mozemo zakljuciti, da postoje intervali u kojima traznja belezi znacajno veci rast. U momentu izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba i u prvim mesecima globalne neizvesnosti izazvane tim sukobom, zabelezena je progresija traznje, od neverovatnih 1000%.

Navedeni dogadjaj izazvao je veliku paznju i uznemirenost, usled velike neizvesnosti koja se u svetu pojavila. U tim danima, vecina investitora htela je da alocira svoje stedne rezerve u najsigurniju imovinsku klasu-zlato. Kao rezultat navedenog, vrednost zlata pocela je enormno brzo da raste, a traznja je visestruko nadmasila proizvodne kapacitete kovnica u kojima se proizvodi investiciono zlato. Odredjen broj proizvoda postao je odmah nedostupan, a preuzimanje proizvoda koji su nam bili dostupni za nabavku, postalo je vremenski distancirano, s obzirom da je bilo potrebno vreme da se isti proizvedu.

U takvim situacijama, nase poslovanje otezano funkcionise i najveci broj investicionih zahteva nije moguce realizovati. Shodno navedenom, najbolje je kupovinu obaviti, kada su uslovi na svetskom tržištu plemenitih metala normalni.

POGLED U BUDUĆNOST

Usled snazno izrazenih inflatornih pritisaka, hedzing arhitektura kapitala, sve vise dobija na znacaju. Zbog toga, dolazi do prekompozicije imovinskih portfolia kod znacajnog broja ulagaca, kako bi isti, bio optimalno izbalansiran. Uzimajucu u obzir cinjenicu, da je zlato imovinski oblik otporan na valutne rizike, zlato se nalazi u samom vrhu najboljih imovinskih klasa, ciji se udeo povecava u svim dobro optimizovanim imovinskim portfoliima. Uzimaju u obzir navedene cinjenice, nase projekcije ukazuju, da ce finansijska vrednost realizovanih investicionih projekata u bliskoj budućnosti iznositi milijardu evra.

Zahvaljujujuci vama i vasem poverenju, izgradili smo referentnu i neprikosnovenu poziciju na trzistu.

Vase poverenje, predstavlja za nas najvazniji poslovni resurs, koji nas imperativno obavezuje, da isti pazljivo cuvamo kroz implementaciju pozitivne poslovne prakse i pozitivnih poslovnih standarda, kao i kroz kredibilan i transpatentan nastup na tržištu.

Radujemo se uspesnom nastavku nase saradnje !!

DOBRO DOSLI !!

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu